torstai 25. heinäkuuta 2019

Taksikuski Gdanskissa

Satuimme törmäämään ystäväni kanssa aivan ihanaan taksikuskiin Gdanskissa ollessamme. Mielestäni hän ansaitsee oman kertomuksensa, joten tässä pesee.

Päivää ennen paluuta päätimme lähteä käymään Sopotin rannalla. Etsimme lähimmän taksitolpan ja lähdimme matkaan. Taksikuskimme olikin höpöttäväistä sorttia ja kertoili meille Gdanskin ja Sopotin historiaa. Matka-aika oli about 20 minuuttia, mutta se meni rattoisasti taksikuskia kuunnellessa.

Kerroimme hänelle, että olemme Suomesta ja hän sanoi, että oli työskennellyt suomalaisten kanssa 5 vuotta. Hän osaa jonkin verran Suomea ja lempi sana on "kippis". Tämä oli hauska yhteensattuma.

Pääsimme Sopotin rannalle ja oli maksun aika. Kuitenkin hänen maksupäätteensä akku oli tyhjä. Siinä hetken sitten hän yritti päätettä latailla, mutta ei onnistunut. Hän antoi minulle kuitin maksusta ja sanoi, me teemme nyt näin, te menette rannalle ja sitten kun haluatte takaisin hotellille, hän voi tulla meidät hakemaan. Tai jos menemme jollain muulla kyydillä hotellille, niin laittakaa viesti niin hän tulee sinne niin voimme laskun maksaa.

Olimme hämmentyneitä ja emme osanneet sanoa kuin, että joo se sopii. Sen jälkeen vaihdoin taksikuskin kanssa numeroita. Myöhemmin tuli mieleen, että olisimme kyllä voineet sen 5-10 minuuttia odottaa, että maksupääte latautuu. Mutta enpähän tajunnut sellaista ehdottaa. Taksikuski oli hauska, sillä ennen kuin nousimme autosta hän sanoi "Minulla on vielä yksi tärkeä kysymys." Minä oli vähän et hä? Sitten hän kysyi "Onko teillä aurinkorasva mukana?"

Rannalla ollessamme, hän lähetti vielä perään viestin missä luki, että pitäkää hauskaa Sopotissa ja kun haluatte takaisin niin voitte laittaa hänelle viestin. Hänellä menee 30 minuuttia tulla hakemaan. Taksikuski siis luotti meihin, että otamme vielä yhteyttä, koska taksimatka jäi maksamatta. Hän ei tiennyt meidän nimiämme, eikä missä hotellissa oleilimme. Mutta varmaan, koska olimme Suomalaisia ja hän oli niiden kanssa työskennellyt ja sitä kautta tiesi, että Suomalaisiin voi luottaa. Tai ainakin kahteen Suomalaiseen naiseen, eiks jee?

Olimme rannalla hetken ja sitten etsimme ruokapaikan. Päätimme kävellä vähän matkaa Gdanskiin päin ja kun löysimme kahvipaikan lähetin taksikuskille viestin, että meidät voi tulla sieltä hakemaan.

Hän tulikin nopeasti ja ajoimme hotellille. Matkan aikana hän taas kertoili kaikkea Gdanskista ja matka meni taas joutuisasti. Hän myös tarjosi meille kyytiä illemmalla, jos vaikka haluamme johonkin kauemmas lähteä. Hän ehdotti B90 Klubia, mutta jonnekin muuallekin hän olisi meidät vienyt myös halutessamme. Siis ilmaiseksi, koska tykkää Suomalaisista. Vähän oltiin kaverin kanssa, että onpa ystävällinen ja vähän kyllä mietitytti, että mikä juttu? Kiitimme tarjouksesta ja sanoimme, että katsomme sitten illalla, jos on virtaa lähteä klubeille tai muuallekaan.

Ennen hotellia kysäisin taksikuskilta, että onko hän huomenna Sunnuntaina töissä. Hän kertoi olevansa ja minä kysäisin sitten, että jos haluaa herätä aikaisin niin me oltaisiin menossa lentokentälle aamuseitsemän aikaan. Hän sanoi, sen käyvän hyvin ja kertoi, että laittaa vielä aamulla varmistus viestin. Olimme helpottuneita, että asia järjestyi näin hyvin ja huomista ei enää tarvinnut miettiä.

Sunnuntai aamulla sitten teimme loppupakkaamiset ja ulos kirjasimme itsemme hotellista. Hotellin edustalla taksikuski jo odottelikin meitä ja hyppäsimme kyytiin. Ensimmäiseksi taksikuski antoi meille suklaakeksi paketin ja sanoi, että se on lahja meille. Vähän matkanaposteltavaa koneeseen. Olin äimistynyt ja vaikka kiitinkin häntä kauheasti, Suomalaiseen tyyliin reaktioni oli varmasti passiivinen. Toivon todella, että hän todella tietää minkälaisia Suomalaiset ovat, että en ollut kauhean töykeä häntä kohtaan.

Ennen kuin lähdimme liikenteeseen hän aiheutti hämmentymistä ja sen jälkeen hymyilemistä. Hän sanoi, että minulla on teille kolme tärkeää kysymystä. Onko teillä passi mukana? Onko teillä kaikki tärkeät tavarat mukana mm. kännykkä, rahapussi? Ja onko teillä matkadokumentit mukana? Oli kyllä hauska mies, ei voi muuta sanoa. Huolehti kyllä meistä, että kaikki sujuisi hyvin.

Lentokentän edustalla hän kertoi mihin suuntaan meidän pitäisi kentällä mennä ja toivotti hyvää matkaa. Niin ja antoi hän vielä 10% alennuksenkin matkan hinnasta. Selitti, että koska Sunnuntai on virallinen lepopäivä siellä ja kaikki paikat on liki kiinni, niin taksitkin maksaa enemmän kuin normaalisti.

Semmoinen kokemus oli Puolan Gdanskin taksikuskista. Jäi ainakin hyvä ja luottavainen mieli. Hän sanoikin, että jos olemme sinne uudestaan joskus tulossa, niin laittakaa vaan hänelle viestiä. Hän voi etsiä meille myös halvat hotellit ym. vaikka menisimme johonkin toiseen osaan Puolassa.

Onko sinulla jotain vastaavia kokemuksia Gdanskista? Tai jostain muusta paikasta? Olisi mielenkiitoista kuulla mitä kaikkea kivaa ihmisille on tapahtunut, joten laita kommenttia, jos sinulla on tarina kerrottavana.

Lopuksi vielä kuva keksipaketista, jonka hän meille antoi.

Taksikuskin terveisiin päätän tämän. Hän lähetti tämän sen jälkeen, kun olimme päässeet lentokentälle sisään ja söimme aamupalaa:
"It was nice to meet you! Have nice flight!"

Mari


2 kommenttia:

  1. Aika hauska, että saitte taksin lisäksi vielä paikallisen oppaan! Jännä välillä ulkomailla tulee niin puheliaita taksikuskeja ja taas välillä aika töykeitä, ettei oikeen koskaan tiedä mitä odottaa, ainakin omien kokemuksien mukaan. Hauskaa, että taksi antoi teille vielä eväskeksit lennolle mukaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä kävi kyllä tuuri. Eka taksikuski me oli hiljainen, mutta onneksi löyty tälläinen suulas tapaus myös.

      Poista

Laatikon duunailuja

Pääsin taas askartelemaan. Ostin itse koottavia autoaiheisia laatikoita. Maalasin osat ylijääneellä hailakan vaaleanpunaisella seinämaalilla...