tiistai 23. heinäkuuta 2019

Gdansk shoppailijan paratiisi Puolassa

Olin 4 päivän reissulla Puolassa Gdanskissa ystäväni kanssa. Kiireiden takia emme ehtineet paljoa matkaa suunnittelemaan, mutta se oli kyllä sitten kuitenkin ihan hyvä asia. Tutustuimme hotellissa alueeseen ja päätimme mitä mieli teki tehdä. Ei liikaa suunnittelua, vaan extempore menoa. 

Lensimme Puolaan aamulennolla ja otimme taksin hotellimme. Stay Inn Hotel oli hotellimme koko reissun ajan ja hyvä hotelli olikin! Siitä erikseen myöhemmin postaus.Hotellimme oli ihan lähellä Marian kirkkoa. Siellä kävimmekin ensimmäisenä päivänä. Kirkko oli todella vaikuttava! Se oli todella korkea ja hienosti koristeltu. Kirkossa oli myös torni näköaloineen. Sinne pääsi kipuamaan pientä maksua vastaan. Kipuamista oli 400 portaan verran, mutta ylhäällä olikin sitten kiva katsella maisemia. Alastulo olikin asia erikseen, mutta selvisimme.

Tässä videota tornin portaista kun tulimme niitä alaspäin. Pienet olivat, joten vähän joutui katsomaan mihin astui.


Kaupunki oli siisti ja tuntui turvalliselta. Paljon nähtävää oli jo arkkitehtuurissakin. Todella makeita taloja oli. Yksi katu oli pyhitetty korujen myyntiin. Meripihka tuntui olevan suosittu materiaali siellä.  Siitä saakin hienoja ja näyttäviä koruja aikaiseksi. 


Parissa kauppakeskuksessa tuli käytyä ja merirosvolaivassakin päästiin risteilee. 


Myös Sopotin rannalla kävimme, siellä oli Euroopan pisin laituri nimeltään Molo. Se on 511 metriä pitkä ja pitihän sekin päästä katsomaan. Sieltä löytyi myös kaikenlaisia kojuja ihannoine tavaroineen.


Teen muutaman postauksen erikseen matkakokemuksistamme myöhemmin, joten lisää on tulossa infoa meidän matkastamme Gdanskissa. Kokonaisfiilis on todella hyvä. Ihmisiä oli paljon, mutta ei liikaa. Paitsi Sopotin rannalla ja sen ympärillä. Siellä oli todella paljon ihmisiä, suosittu paikka näemmä. 

Matkaterveisin Mari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Laatikon duunailuja

Pääsin taas askartelemaan. Ostin itse koottavia autoaiheisia laatikoita. Maalasin osat ylijääneellä hailakan vaaleanpunaisella seinämaalilla...