Villa Mehu

Näin pari päivää sitten Iltalehden jutun Kirkkonummella olevasta Villa Mehu- maailmasta. Se on Elis Sinistön tekemä, hän käytti kierrätysmateriaaleja kun sitä valmisti. Hän aloitti rakentamisen 1950-luvulla ja ehti rakentamaan omaa maailmaansa, Villa Mehua, yli 50 vuotta.

Iltalehden juttu herätti kiinnostukseni ja koska minulla oli vapaapäivä tänään niin ajattelin, että mennäänpä katsomaan mikä tää juttu on. Otin siskoni ja poikani mukaan, heitä tuntui paikka myös kiinnostavan ja olivat tyytyväisiä, että lähtivät.

Vähän olin jo katsellut netistä tietoa, joten se apuna Villa Mehu- löytyi aika helposti. Ensin näimme saunan ja muita rakennuksia, mutta sitten kun polkua käveli ylöspäin löytyi itse pääpaikka. Sinistö kuoli liki 15 vuotta sitten ja paikkaa ei oltu sen jälkeen pidetty hyvänä, joten luonto oli vallannut sen osittain.

Tapasimme Villa Mehun lähistöllä naisen keräilemässä mustikoita. Hän kyseli tulimmeko sinne katsomaan Villa Mehua sen Iltalehden jutun takia. Vastasin, että kyllä vain. Oli minulle ihan uusi juttu, joten sen takia tulimme. Nainen oli ystävällinen ja rupesi kertomaan omaa tarinaansa Sinistöstä.

En ihan kaikkea viitsi juoruta, koska en muistanut kysyä lupaa julkaisemiseen. Mutta yleisesti ottaen, hän piti Sinistöä mukavana ihmisenä. Kun hän muutti Kirkkonummelle, hänelle sanottiin, että tuolla metsässä asuu kylähullu mies. Mutta kun hän ekan kerran tapasi Sinistön, hän sai mukavan vaikutelman miehestä. Lopulta hän tapasi Sinistön monta kertaa. Nainen kertoi, että Sinistä oli aina ystävällinen ja hänellä oli hyvä huumori.

Olen todella tyytyväinen, että kävin tuolla. Se pisti mietityttämään miestä kaiken takana. Monta kysymystä tuli kulkiessani ja katsellessani rakennelmia. Niihin kysymyksiin en koskaan saa vastausta.

Kiinnostuneille netistä löytyy lisää tietoa miehestä ja hänen elämästään. Myös YouTubesta löytyy haastattelu videoita ym. ja löytyy sieltä jopa video hääseremoniastakin Villa Mehussa.

Itse rakastan olla metsässä ja tästä paikasta jäi metsän kaipuu päällimäiseksi. Onkohan minulla, joskus oma "piilopaikka" maailman menolta? Se jää nähtäväksi.

Laittelen huomenna lisää kuvia, mutta tässä yksi kuva talosta, jossa Sinistö pääosin asui.


Hämmentynein metsäterveisin Mari

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hulavanne

Gdansk shoppailijan paratiisi Puolassa

Hunnarin hapotuksen juoksuja