Olenko tullut vanhaksi?

Viimeaikoina olen päässyt miettimään oikein kunnolla omaa terveyttäni. Verenpaineen noususta ja uniapneasta jo aikaisemmin kirjoitinkin. Uniapnea on nyt siinä tilassa, että minun pitää hommata uniapneakiskot. Ne maksavatkin jonkun 600€, joten vähän joutuu miettimään rahankäyttöä. Toivottavasti ne auttavat tähän väsymykseen, mikä on ollut jo vuosia mukanani.

Nyt uutena "vaivana" Heinäkuusta lähtien vasemman käteni koukistajanivelien kohdalla kämmenen puolelle on tullut patit nivelien alle. En ensin huomannut patteja, käsi oli vaan kipeä, mutta kun ne havaitsin soitin heti lääkärille ajan. Olin viimekuussa 2 viikkoa sairaslomalla, lääkäri epäili jännetuppitulehdusta tai vastaavaa. Kokeilin tehdä siivoustöitä sitten pari päivää, mutta tuntui että pahenee vaan ja tässä samalla oikeakin käsi on alkanut vaivaamaan. Plus vainoharhaisena "löysin" oikean jalan isovarpaan nivelestä saman tuntuisen patin. 

2 viikkoa saikkua lisää ja nyt sitten ensiviikolla menen verikokeisiin ja tutkitaan asiaa paremmin. Kyllä sitä on kaikkea tullut mietittyä... nivelrikko, nivelreuma (niin kuin äitelläni on) vai oliskos nivelpsoriasis?. Tai sit vaan paha tulehdus nivelissä, joka ei tahdo laantua?

Olen kyllä tässä tehnyt PT-hommia, mutta ne eivät olekaan niin rasittavia kuin siivoaminen. Ja kun on oma yritys, niin se on melkeinpä pakko pyörittää tuota hommaa niin kauan kun pystyy. 

Olenko tullut vanhaksi? vai mikä tässä mättää. Lähenen kyllä 40 ikävuotta, olen siis nyt 36, mutta oikeasti hei. Tuntuu aika turhauttavalta. Kuitenkin minulla aika hyvät elämäntavat on, mutta ainahan ne kortit ei mene niin kuin haluaisi.

No, ei auta kuin mennä eteenpäin ja katsoa mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Toivon todella, että ei ole mitään vakavaa. Tsemiä kaikille, jotka painivat oman terveytensä kanssa. Tiedän se ärsyttää, mutta koitetaan keskittyä hetkeen ja nauttia siitä mitä on.

- Mikä lie vaiva taas tällä kertaa terveisin Mari


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hulavanne

Villa Mehu

Sermin tekoa